Merita o vacanta la hotel Vista Hill in Kusadasi?

Sunt deja de 3 zile la hotel Vista Hill (fost Onura) in Kusadasi. Un hotel care se spune ca este de 5 stele. In visele turcilor care il administreaza asa o fi dar pentru cineva care a mai umblat prin Turcia, Grecia, Tunisia, Egipt, Franta, Spania, Germania, Austria, Anglia, Elvetia, Belgia s.a. nu prea merge acest “slogan”.
Acum sa le luam pe rand:
Camera – spatioasa, mobilier putin invechit, lipsa facilitate (nu are fierbator de apa, plicuri cu ceai, cafea solubila, apa imbuteliata gratuita) uscatorul de par este foarte vechi, televizor unul modern dar cu maxim 10 canale TV care se vad rau. In oferta achizitionata de la compania de turism Christian Tour si in contractul semnat cu aceasta companie se specifica faptul ca este internet gratuit in camera. Acesta este ca si fata morgana, foarte rar si foarte greu de utilizat. La un speed test am obtinut cu greu 0,1 Mb/s. Consider dupa aspectul estetic si facilitatile oferite ca avem o camera de 3 stele plus.
Restaurantul – Indiscutabil aspectul restaurantului este unul de 5 stele. Angajatii din restaurant sunt de 5 stele, rapizi, serviabili, zambitori. Cand vine vorba de mancare lucrurile se schimba. Zilnic sunt exact aceleasi feluri de mancare (am stat deja 3 zile si voi mai sta 11 zile ceea ce imi da deja putine frisoane). Mancarea este o mancare mediteraneana (fara/sau foarte rar carne de vita, miel si probabil fara carne de porc) dar ceea ce este ciudat este ca nu exista peste. Intr-o zi a fost un peste la gratar si in rest este un sigur fel de peste invariabil intr-un sos alb fara aspect.
Dimineata la micul dejun daca vrei sa bei un fresh de portocale trebuie sa platesti 7 lire turcesti (aproximativ 2,5 euro). Si totusi ne aflam la 5 stele.
Concluzie: restaurantul este de 4 stele
Facilitati hotel – 2 piscine insuficiente pentru marimea hotelului, plaja la mare amenajata, sala de sport destul de frumoasa, echipa de animatie foarte buna. La facilitati ofer tot 4 stele.
Concluzia: Avem un hotel de 4 stele, administratorul hotelului este “cam lenes” dar are noroc ca a cazut Egiptul si Tunisia iar in aceste conditii toata lumea merge in Turcia. Daca ma raportez si la cat am platit pentru 2 persoane/14 zile cu transport inclus 1.290 euro cred ca am facut o afacere buna (nu sunt inca sigur 100% pentru ca mai am de stat 11 zile in care se pot intampla multe), dar ceea ce ma asteptam de la 5 stele ma face sa stramb putin din nas.

Si o rugaminte de final: daca mergeti intr-un hotel, va rog nu mergeti cu telefonul mobil in restaurant si filmati felurile de mancare de acolo mai ales daca sunteti o doamna bruneta de peste 90 kg, iar daca chiar faceti acest lucru penibil va rog sa va dati jos cele 5-6 lanturi de aur care va rup mana si gatul si incercati pe cat posibil sa nu vorbiti limba romana. Multumesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu