Cele mai populare atractii din Antalya

Antalya este cea mai populara destinatie turistica din Turcia care gazduieste peste 8 milioane de turisti anual. Situata pe coasta Mediteranei in sudul Turciei in numai 10 ani Antalya a reusit sa se transforme intr-o statiune internationala de lux.
Cele mai importante atractii turistice din Antalya:
Kaleici: Acesta este orasul vechi care a fost inchis cu ziduri in timpul dominatiei romane. Exista un arc mare pentru intrarea in oras numita Poarta Hadrianus. Veti observa ca exista strazi foarte inguste. De-a lungul strazilor din Kaleici veti gasi numeroase magazine cu suveniruri. De asemenea veti gasi restaurante si renumitele cafenele turcesti. Vechiul oras este conectat la portul Antalya, un loc minunat pentru o plimbare care nu merita ratat.
Muzeul de Arheologie din Antalya: Antalya a fost un centru commercial foarte atractiv in cele 3 mari perioade romana, bizantina si otomana ceea ce a dus la existenta unui numar mare de situ-ri arheologice. Muzeul din Antalya este format din 13 sali mari unde se gasesc expuse un numar de peste 5000 de exponate. Exponatele sunt din perioadele amintite anterior. Pe langa Muzeul de Arheologie din Antalya mai puteti vizita si muzeul din cartierul Konyaalti.
Teatrul de la Aspendos: Aspendos este un mic oras antic renumit pentru teatrul sau construit de Marcus Aurelianus Antonius. Acest teatru este poate cel mai vizitat obiectiv turistic din Antalya. Teatrul are o capacitate de 16.000 de persoane, este bine conservat si gazduieste in fiecare an un festival de balet si un festival de opera.
Cascadele si pesterile din Antalya: In aceasta zona gasim cateva cascade si pesteri renumite dintre care amintim: Duden, Kursunlu si Manavgat.

Alte atractii: daca mergeti in Antalya merita sa urcati cu telecabina in muntii Taurus, sa faceti o partida de rafting pe unul dintre raurile de munte, sa faceti scufundari in Mediterana s.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu